Рішення Фельдмана включитися в мерську кампанію істотно додасть голосів "Нашому краю", - експерт

Якщо Олександр Фельдман в останній день реєстрації кандидатів на посаду міського голови Харкова прийме рішення брати участь у мерській кампанії, це не тільки зменшить результат інших кандидатів, а й додасть істотно голосів "Нашому краю".

Про це заявив засновник соціологічної компанії "Activegroup" Андрій Єременко.
 
Соціолог зазначив, що рейтингова відстань між партіями істотно знижується.

"На даний момент як діючий голова Харкова практично весь свій рейтинг і антирейтинг передав "Відродженню", так і другий номер у рейтингу Олександр Фельдман передав практично весь свій рейтинг "Нашому краю", - відзначає Єременко.

"Фельдман для свого рейтингу і досить довгої політичної активності в місті має вкрай низький антирейтинг, що у разі загострення конфліктів навколо Кернеса відчутно додасть голосів "Нашому краю ", - відзначає Єременко.
За даними соцопитування, Геннадія Кернеса на виборах готові підтримати - 39,9% харків'ян, а Олександра Фельдмана - 16,0%. У той же час, експерт відзначає тенденцію зростання антирейтингу Кернеса - 22,8% і зниження антирейтингу Олександра Фельдмана.

За словами експерта, втрата Кернесом самостійності, тиск з боку "борців з сепаратистом", кримінальне переслідування дає дуже сильний тиск як на зниження рейтингу, так і на зниження фактичного впливу. Крім того, у Кернеса за роки правління в місті накопичилося дуже багато недоброзичливців, які тільки й чекають, щоб відправити його в політичне небуття ".