Росія замість Петербурга завезла польських школярів в Крим

Влада Росії організувала для польських підлітків поїздку до анексованого Криму

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Еспресо.TV.

Група польських старшокласників, які стали лауреатами конкурсу знань про Росію, організованого польської громадською організацією "Російське культурно-просвітницьке товариство", отримали в якості призу поїздку в країну. Організатором туру став російський державний фонд "Російсько-польський центр діалогу і злагоди".

Спочатку школярам показали Москву. А потім, замість обіцяної поїздки до Санкт-Петербург, несподівано посадили на літак і відвезли до Сімферополя, який є столицею анексованого в України Криму.

Вчителі та батьки не були попереджені про поїздку, що викликало обурення в Польщі. Але особливі протести викликала інформація про те, що візит дітей до Криму висвітлювали різні російські ЗМІ, зокрема прокремлівський LifeNews, і поїздка була використана для проросійської пропаганди.

Після повернення дітей додому більше 30 польських, українських та кримськотатарських діячів звернулися із запитами до польських міністерств  освіти і закордонних справ, а представник Всесвітнього конгресу кримських татар в Польщі назвав справу "міжнародним скандалом".