Російські слідчі ексгумували рештки імператора Миколи II та його дружини

Слідком РФ відновив розслідування справи про загибель сім'ї останнього російського імператора та провів ексгумацію його решток

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Російську службу BBC.

Мета ексгумації – підтвердити автентичність ймовірних решток цесаревича Олексія та великої княгині Марії, які знайшли у 2007 році в Єкатеринбурзі.

Їхні тіла більшовики сховали окремо від інших страчених членів царської родини.

Тіла останнього російського імператора Миколи II та його дружини Олександри Федорівни поховані в Петропавлівському соборі у Санкт-Петербурзі.

"Велика княгиня Марія Володимирівна сподівається, що попереднє слідство стосовно відновленої кримінальної справи буде носити повний, об’єктивний та всебічний характер. Має бути встановлена істина у справі та маємо отримати відповідь на головне питання: кому належать ці рештки", - сказав адвокат Дому Романових Герман Лукьянов.

Раніше повідомлялося, що російський Слідчий Комітет відновлює розслідування справи про загибель останнього російського царя Миколи II і членів його сім'ї та свити.

Кримінальну справу було заведено в 1993 році, коли в Єкатеринбурзі на місці групового поховання почалися слідчі дії. Після багатьох років досліджень експерти прийшли до думки, що останки належать членам розстріляної більшовиками в 1918 році царської сім'ї та свити царя. У 1998 році їх поховали в Петропавлівському соборі.