Російський олімпійський чемпіон помер через горілку

Слідство з'ясувало, що дворазовий олімпійський чемпіон з фехтування Сергій Шариков загинув в аварії, виїхавши на зустрічну смугу в стані алкогольного сп'яніння

Як показала судмедекспертиза, в крові Шарикова був алкоголь - 2,2 проміле, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

"Перевірка слідства закінчена, вина Шарикова встановлена. У порушенні кримінальної справи стосовно нього відмовлено, тому що шкода, заподіяна потерпілим - легка і середня, там тяжкої шкоди немає (тобто немає складу злочину)... Причиною (аварії) було те, що він порушив правила дорожнього руху і, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, виїхав на зустрічну смугу", - сказав представник управління СК РФ у Калузькій області.

За його словами, автотехнічна експертиза показала, що транспортний засіб був справним і не міг стати причиною аварії.

Шариков загинув на початку червня на 41-му році життя в Таруському районі Калузької області. За даними МВС Росії, спортсмен на снігоболотоході на 59-му кілометрі автодороги Калуга - Серпухов виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з автомобілем "Лада". Спортсмен від зазнаних травм помер у лікарні. Житель Московської області, який керував іншим квадроциклом, намагаючись уникнути зіткнення, з'їхав у кювет і був госпіталізований. Також потрапили до лікарні водій ВАЗу та його пасажирка.

Сергій Шариков - чемпіон Олімпійських ігор 1996 і 2000 років у командній першості з фехтування на шаблях; срібний призер Олімпійських ігор-1996 в особистій заліку та бронзовий призер Олімпійських ігор-2004 в командній першості.