Розпад Росії є вже невідворотнім, - Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова радить країнам Заходу примиритися з невідворотністю розпаду Російської Федерації

Про це йдеться у статті, опублікованій у журналі The American Interest, повідомляє Еспресо.TV.

"Провідним демократичним країнам необхідно зрозуміти, що тоталітарно-мілітаристська агонія та відповідний розпад Російської Федерації - невідворотні процеси. Потрібно це сприйняти спокійно і раціонально, не допомагаючи Росії у продовженні цієї агонії", - наголосив Турчинов.

На його думку, Заходу потрібно скорегувати свої середньострокові плани з урахуванням ізоляції Росії в економічному, технологічного і міграційному плані.

"Відповідно, жорсткі санкції потрібно розглядати не як тимчасову кампанію, а як послідовну політику, що створює умови для саморуйнації залишків агресивної імперії", - підкреслив секретар РНБО.

Він зазначив, що для недопущення провокацій з боку Кремля необхідно посилити потенціал НАТО.

"Безумовно, для недопущення розширення військової загрози і провокацій з боку Росії, яка пожирає саму себе, потрібно серйозне посилення потенціалу НАТО, створення нездоланного силового бар'єру вздовж усіх східних рубежів. Важливу роль в цьому питанні повинна відіграти Україна, яка вже сьогодні мужньо стоїть на шляху агресивних планів Кремля", - підсумував Турчинов.

Нагадаємо, під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом Турчинов заявив, що Україна зацікавлена ​​у поглибленні співробітництва з НАТО і "зробила свій цивілізаційний вибір - шлях до Євросоюзу та Північноатлантичного альянсу".