СБУ затримала у Слов'янську двох терористів "ДНР"

Співробітники Служби безпеки України затримали у Слов’янську двох бойовиків терористичної організації "ДНР"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

"Батько та син під час окупації міста добровільно вступили до одного з незаконних збройних формувань так  званої "ДНР" і протягом травня-липня 2014 року несли "службу" на одному з блокпостів терористів", - йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначили, що під час "служби" на блокпосту бойовики оглядали громадян, автотранспорт, здійснювали перевірку паспортів і брали активну участь у виявлені та затримані проукраїнськи налаштованих громадян.

"Встановлено, що у період чергування бойовиків з цього блокпосту проводилися систематичні мінометні обстріли позицій Збройних сил України", - наголошується у повідомленні.

Після звільнення Слов'янська силами антитерористичної операції терористи виїхали з міста, але згодом повернулися і були затримані співробітниками спецслужби.

Під час обшуків правоохоронці вилучили два гранатомети РПГ-22, майже 100 патронів різного калібру, декілька паспортів на різних осіб. У бойовиків також виявлено перепустку "ДНР" з написом "Проїзд всюди", видану так званим "МВС "ДНР".

У рамках відкритого кримінального провадження терористам буде оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, нещодавно співробітники Служби безпеки України затримали посадовця Станично-Луганської районної ради, який передавав службову інформацію представникам так званого "Міністерства держбезпеки "ЛНР".

Фото: sbu.gov.ua