У МВС показали чергового відставника-пенсіонера, який воює за терористів

У МВС показали чергового пенсіонера міліції, який зараз воює на боці "ДНР"

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, передає Еспресо.TV.

"У 2014 році на бік бойовиків перейшло чимало донецьких міліціонерів, як чинних, так і відставників-пенсіонерів. Через рік, частина з них, не витримавши "тягот служби у терористів", звертаються до органів внутрішніх справ на підконтрольній України території і пишуть заяви-визнання. Інші ж продовжують "служити в поліції ДНР" чи воювати на боці бойовиків у складі бандформувань "Восток", "Спарта" тощо", - розповів він.

Один з таких, розповідає Аброськін, - Андрій Святенко, 1971 року народження.

"Командир артбатареі" Акацій "НВФ" Восток ". З 1996 року служив в органах внутрішніх справ України на різних посадах, звільнений за власним бажанням 15 квітня 2004 з посади оперуповноваженого відділу БНОН (боротьби з незаконним обігом наркотиків, - Ред.) донецького МУ. На боці бойовиків воює з липня 2014 року. За наявною інформацією, пройшов підготовку в спеціальних таборах Російської Федерації. В даний час ця "батарея" базується в Макіївці, район селища Батман", - каже головний міліціонер Донеччини.

За його словами, матеріал по Святенку зібраний і цей "вояка" вже перебуває в розшуку.

"І така робота ведеться по кожному зрадникові-бойовику", - додав Аброськін.

Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin