В усіх держустановах Чечні проходить жертвопринесення

У всіх установах Чеченської республіки проходять обряди жертвопринесення на честь одного з головних ісламських свят, Курбан-байраму

Про це повідомляється на офіційному сайті уряду республіки, передає Еспресо.TV.

Відповідно до офіційного повідомлення, обряди жертвопринесення проходять "у всіх без винятку установах, міністерствах, відомствах, адміністраціях міст і сіл".

"Вчинення благих справ воістину зближує людей. Свято Ід аль-Адха уособлює ідеали добра і справедливості. Зміцнює нашу віру, вселяє в серця людей радість і надію, об'єднує нас у прагненні допомогти один одному. Десятки тисяч паломників з Росії відзначають це свято в священної для всіх мусульман Мецці. Та прийме Аллах їх хадж і всі благі діяння на Святій землі", - привітав жителів глава Чечні Рамзан Кадиров.

Спеціально для святкування, в переддень свята були закуплені більше 32 тисяч овець, яких роздали "нужденними сім'ям", а також вихованцям інтернатів і лікарень. Спеціально для нужденних, в 11 регіонів Півдня було доставлено ще 30 000 овець.

Раніше повідомлялося, що у святкуваннях Курбан-байраму в Москві взяли участь 140 000 чоловік.

Нагадаємо, раніше голова Чечні Рамзан Кадиров сказав, що масова загибель людей поблизу Мекки – це подарунок від Всевишнього і він заздрить цим людям.