Через антиросійські санкції аеропорт Жуляни може втратити 30% доходу

Якщо санкції проти Росії будуть застосовані до авіакомпаній, які літають в аеропорт Київ (Жуляни), він втратить 30% доходів

Про це в ексклюзивному інтерв'ю ЛІГА.net заявив глава ради директорів аеропорту Денис Костржевський, передає Еспресо.TV.

"Літаючи до нас три рази в день, Трансаеро платила аеропорту близько 7-7,5 млн грн на місяць. При цьому планували збільшити кількість рейсів до п'яти. Якщо санкції будуть застосовані, ці гроші наше підприємство недоотримає. Відповідно бюджет Києва втрачає 2,5 млн грн податків щомісяця ", - сказав він.

При цьому, за його словами, транзит аеропорту зараз не зачіпає.

"Все, що я сказав вище актуально для кінцевих польотів в наш аеропорт, - зазначив Денис Костржевський. - Але, якщо встати на місце російської авіакомпанії, то можна припустити, що їхні юристи зараз думають, як сьогодні, чи завтра буде трактуватися цей указ. Я думаю, вони будуть рекомендувати керівництву взагалі не літати в Україну. Оскільки сьогодні тут обмежують тільки транзит, а завтра хтось встане не з тієї ноги і повністю заборонить польоти. І заарештують літаки, які на той момент будуть в Україні. Такі ризики у них є, і я думаю, що вони є суттєвими при прийнятті рішення про подальшу роботу в Україні".

Він також підкреслив, що офіційного роз'яснення, про те, як будуть застосовуватися санкції, досі немає.