"Кримський титан" Фірташа перестав отримувати сировину через блокаду Криму

Найбільше промислове підприємство Криму - Ukrainian Chemical Products (раніше - "Кримський титан", входить до Group DF Дмитра Фірташа) перестало отримувати сировину у зв'язку з припиненням поставок українських товарів до Криму з 20 вересня

Про це повідомив "глава" республіки Сергій Аксьонов, передає Еспресо.TV з посиланням на "Интерфакс".

"Запаси сировини є у підприємства на місяць. Ми розглядаємо варіанти забезпечення заводу сировиною, є способи, не всі хочеться на сьогодні озвучувати в публічному просторі", - сказав Аксьонов журналістам у Сімферополі в п'ятницю.

На підприємстві працюють близько 4 тисяч чоловік. Через особливості його роботи можлива зупинка у зв'язку з нестачею сировини, що спричинить великі витрати на заміну обладнання, яке вийде з ладу.

20 вересня кримські татари разом з активістами "Правого сектора", "Самооборони" та інших організацій почали блокаду вантажного транспорту в Крим з вимогами до окупаційної влади звільнити політв'язнів, надати доступ на півострів правозахисникам і припинити переслідування кримських татар.

Потім народний депутат, колишній віце-прем'єр уряду Криму Андрій Сенченко заявляв, що підприємство "Кримський титан" продовжує отримувати сировину і вивозити продукцію за допомогою залізниці.

В "Укрзалізниці" заявили, що вантажів у Крим не возять, а підприємство ПрАТ "Кримський Титан" з березня 2015 року має іншу юридичну назву "Юкрейніан Кемікал Продактс" і зареєстроване в Києві.

У листопаді 2014 року в Group DF Дмитра Фірташа запевняли, що хімічні підприємства в окупованому Криму залишаються українськими та постачають свою продукцію на територію України.