"Свободівець" Швайка балотується на пост мера Харкова

Екс-міністр АПК "свободівець" Ігор Швайка подав документи для реєстрації кандидатом на посаду Харківського міського голови

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВО "Свобода" у Харкові, передає Еспресо.TV.

"25 вересня 2015 Ігор Швайка прибув до Харківської міської виборчої комісії з метою подачі документів для реєстрації кандидатом на посаду Харківського міського голови...Сьогодні ж відбудеться засідання Міський виборчої комісії, то вже до вечора має бути офіційне постанову про затвердження Ігоря Швайки кандидатом на посаду Харківського міського голови", - йдеться в повідомленні.

Швайка вже третій зареєстрований кандидат на посаду міського голови. Раніше свої кандидатури висунули чинний мер Харкова Геннадій Кернес та український бізнесмен Олександр Давтян.

Нагадаємо, раніше МВС ідентифікувало "свободівців", які брали участь в зіткненнях під Радою. Серед підозрюваних, які були викликані на допит в ГПУ, зокрема, був голова Харківської обласної організації "Свободи" Ігор Швайка, а також член "Свободи" Юрій Сиротюк.

Пізніше Печерський районний суд Києва відпустив на поруки нардепа "свободівця" Ігор Швайка, але його зобов'язали не залишати місце реєстрації без відома слідчих органів. 

Ігор Швайка під час суду сказав, що під час мітингу під парламентом він проходив між лінією силовиків та активістів, щоб їх "розвести та не допустити сутичок".

Зазначимо, що "Свобода" також висунула заарештованого Сиротюка першим номером на виборах до Київради.

Нагадаємо,що 31 серпня Верховна Рада схвалила проект змін до Конституції, які передбачають децентралізацію.

Після цього мітингувальники, в тому числі з прапорами "Свободи", намагалися прорвати кордон правоохоронців під парламентом - у хід пішли палиці, камені та димові шашки, а згодом полетіли бойові гранати.

В результаті загинуло троє нацгвардійців, понад 140 осіб було травмовано. А сьогодні стало відомо, що помер четвертий нацгвардієць.