Угорщина заявила про порушення прав її нацменшин на Закарпатті

Переділ кордонів виборчих округів, здійснений ЦВК України перед місцевими виборами, наштовхнувся на критику угорського уряду

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на mukachevo.net.

Голова Державного секретаріату уряду Угорщини з національної політики Арпад Янош Потапі висловив жаль у зв'язку з рішенням ЦВК України про створення нових виборчих округів перед місцевими виборами, що відбудуться у жовтні 2015 року.

В угорському уряді вважають, що подібна "нарізка" округів є безглуздою, адже Берегівський район, де проживає переважна більшість угорськомовного населення Закарпаття, поділено на чотири округи, які до того ж не стикуються один з одним. А це є грубим порушенням українського Закону про вибори.

"Модель нових кордонів виборчих округів може негативно вплинути на шанси потрапляння представників угорців до Закарпатської обласної ради, навіть у той час, коли дві угорські організації об'єднали свої зусилля для того, аби представляти інтереси угорців", - повідомили в офісі прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Мова йде про угоду між організаціями KMKSZ та UMDSZ про їхню співпрацю на місцевих виборах.

Нагадаємо, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на місцевих виборах 25 жовтня очолить список БПП "Солідарність" у Закарпатській області.