Україна готова прийняти умови постачань газу з Росії

Компанія "Нафтогаз України" заявила про готовність прийняти запропоновані російською стороною умови поставок газу "як основу для нового тимчасового рішення на майбутній зимовий період"

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в п'ятницю на сайті компанії, передає Еспресо.TV

"Нафтогаз" вважає, що необхідно підписати "комплексний пакет угод", щоб рішення було ефективним, наголошується в прес-релізі.

"Обговорюване рішення в багатьох аспектах залежить від дій українського та російського урядів, а також Єврокомісії", - зазначають в компанії.

Окрім того, в повідомленні наголошують, що ефективне рішення також має включати зобов'язання Єврокомісії надавати Україні необхідну фінансову підтримку для реалізації затверджених домовленостей.  

У п'ятницю, 25 вересня, в Брюсселі почалися переговори про постачання російського газу за участю представників Росії, України та Європейської комісії.

Раніше уряд Росії затвердив розмір знижки для України в розмірі $24,6 за одну тисячу кубометрів газу до контрактної ціни в $252 за тисячу кубометрів.

Єврокомісія виділила Україні 500 млн євро на закупівлі газу з Росії, а російська сторона заявила про припинення на зиму дії правила "бери або плати".

Україна припинила закупівлі російського газу минулого літа через завищену ціну і обтяжливі умови поставки палива.