Бойовики хочуть війни, бо у мирний час вони не потрібні, - Порошенко

Терористи знову намагатимуться запалити вогонь війни, бо у мирний час вони не потрібні

Так в інтерв'ю українським телеканалам президент України Петро Порошенко прокоментував заяву бойовиків, що у випадку руху України в НАТО вони підуть у наступ, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Ми сьогодні надзвичайними зусиллями принесли в Україну нехай крихке, але перемир'я, і поставленим Москвою ватажкам нема як пояснити, а навіщо вони знаходяться в умовах жахливої гуманітарної катастрофи", - зазначив Порошенко.

За його словами, раніше це пояснювалось тим, що сили АТО нібито ведуть наступ на терористів.

"Раніше вони це пояснювали через брехливу московську пропаганду, що Україна наступає на них. Зараз про це брехати уже не виходить. А коли мир - вони там не потрібні. І тому вони знову намагаються запалити вогонь війни. Чи це є реально? Очевидно", - сказав президент.

Порошенко зауважив, що саме для цього Україна постійно покращує забезпечення своїх Збройних сил.

"А що роблять окупанти, які сидять зараз на українській землі? Лише за цей тиждень вони обстріляли спеціальну моніторингову групу ОБСЄ, коли та спробувала проїхати, аби перевірити, де, за даними нашої розвідки, зберігається заборонена Мінськими угодами крупнокаліберна артилерія, міномети і танки. Їх туди не те що не пустили, їх обстріляли", - наголосив він.

Глави держави зазначив, що зараз увесь світ бачить, яким чином Україна виконує Мінські домовленості та яким чином поводиться Росія на окупованій території.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що у разі підтримки Росією фейкових виборів у терористичних "ДНР" і "ЛНР" світова спільнота має зробити у відповідь "належні кроки".