Бронетанковий завод відсудив у банку 23 млн грн

"Миколаївський бронетанковий завод", який підпорядковується держконцерну "Укроборонпром", відсудив у комерційного банку 23 млн грн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Господарський суд міста Києва задовольнив позов військової прокуратури в інтересах держави в особі ДК "Укроборонпром" та ДП "Миколаївський бронетанковий завод" до одного з комерційних банків про повернення 23 млн грн", - розповіли у військової прокуратури Південного регіону України.

З’ясовано, що службовці банку напередодні прийняття рішення Національним банком України про віднесення фінустанови до категорії неплатоспроможних та введення тимчасової адміністрації незаконно відмовили держпідприємству у поверненні його ж коштів.

Зазначені дії, у зв’язку з введенням тимчасової адміністрації, унеможливили повернення коштів у подальшому. У свою чергу, це створило передумови до невиконання заводом державного оборонного замовлення з виробництва та ремонту броньованої техніки.

Наразі військовою прокуратурою вживаються заходи щодо виконання рішення суду.

З джерел стало відомо, що йдеться про банк "Київська Русь". Саме неповернення цих коштів банком і стало однією з головних причин звільнення директора заводу Олександра Швеця у травні цього року.