Через загострення карабаського конфлікту загинуло п’ять військових

Міністерство оборони Азербайджану повідомило про п'ятьох загиблих і 19 поранених у результаті сутички в зоні карабаського конфлікту, яка сталася 25 вересня

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на BBC.

Як повідомили в прес-службі відомства, Азербайджан втратив одного військовослужбовця, ще троє отримали поранення. Решта загиблих і поранених - зі сторони Вірменії.

Видання "Новини Вірменії" з посиланням на прес-секретаря МЗС самопроголошеної Нагірно-Карабаської Республіки Ані Саркісян стверджує, що в Нагірному Карабасі звинувачують Азербайджан в ракетно-артилерійському обстрілі.

У Міноборони Азербайджану звинувачують у загостренні ситуації Вірменію, яка, за даними відомства, застосувала великокаліберну зброю, зокрема 82-міліметрові міномети. Всього за минулу добу, як стверджують у відомстві, збройні сили Вірменії порушили режим припинення вогню 74 рази.

Вірменія поки що ніяк не прокоментувала ці звинувачення в ескалації конфлікту. Днем раніше Міноборони Вірменії поклало відповідальність на Азербайджан, пообіцявши вжити "належні ситуації заходи".

Напередодні Мінська група ОБСЄ, що займається мирним врегулюванням в Нагірному Карабасі, зазначала, що обидві сторони застосовують в житлових кварталах і поряд з ними артилерію і важке озброєння, що веде до загибелі мирних жителів. Подібні дії в ОБСЄ назвали неприйнятними.

В останні кілька днів обстановка на кордоні Вірменії та Азербайджану загострилася. Військовослужбовці двох країн кілька разів обстрілювали блокпости і населені пункти на території один одного.