СБУ затримала фармацевта, яка постачала ліки терористам "ЛНР"

У Луганській області Служба безпеки України викрила спільницю терористів, яка під час активних бойових дій забезпечувала бойовиків медикаментами для невідкладної допомоги

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

"Колишній керівник обласного підприємства фармакологічної галузі незаконно залишилася на посаді після захоплення Луганська терористами. Від самопризначеного "міністра охорони здоров’я "ЛНР" вона отримала завдання налагодити постачання ліків незаконним збройним формуванням, які воювали проти українських військовиків", - йдеться у повідомленні.

Посадовець самопроголошеної "ЛНР" організувала склад, де зберігала медикаменти, які надходили з Росії, у тому числі у так званих "гумконвоях". Звідси препарати розподілялися між бойовиками.

Фармацевт терористів була затримана співробітниками СБУ на контрольованій українською владою території, куди вона приїхала за отриманням незаконно оформлених соціальних виплат.

За фактом сприяння діяльності терористичній організації відкрито кримінальне провадження за  ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, на Луганщині співробітники СБУ зупинили маршрутку із сотнями мобільних телефонів для бойовиків.