Швайка каже, що 30 вересня суд може змінити йому запобіжний захід

Представник ВО "Свобода", екс-міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка заявив, що суд розгляне апеляцію прокуратури про зміну йому запобіжного заходу 30 вересня

Про це Швайка повідомив журналістам після тригодинного допиту в міліції, передає Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"На 30 вересня призначено розгляд апеляції прокуратури", - зазначив він.

За його словами, те, що намагається довести в своєму клопотанні про обрання запобіжного заходу прокуратура, не відповідає дійсності: "Я повідомляю слідчого про зміну місця свого перебування, я на першу вимогу з'являюся на виклик, допит до міліції".

За словами "свободівця", те, що намагається довести в своєму клопотанні про обрання запобіжного заходу прокуратура, не відповідає дійсності: "Я повідомляю слідчого про зміну місця свого перебування, я на першу вимогу з'являюся на виклик допит до міліції".

Він також розповів, що сьогодні слідчий дозволив йому в найближчі два дні поїхати в Харків.

Швайка додав, що, за інформацією слідчого, в його будинку в Харкові сьогодні обшук не планується.

"Поки що інформація, що у мене буде обшук, не підтвердилася. Можливо, я буду його чекати завтра-післязавтра, коли повернуся до місця свого постійного проживання", – сказав він.

Крім того, Швайка повідомив, що під час допиту в суботу у нього відібрали зразки слини і відбитки пальців.

"У мене відбирали зразки слини і відбитки пальців. Я не можу зрозуміти, як слина і відбитки пальців пов'язані з розслідуванням злочину, який у мене в підозрі сформульовано як "організація масових заворушень", - заявив він.

Екс-міністр наголосив, що з такою доказовою базою і таким персональним складом підозрюваних довести організацію масових заворушень неможливо.

"Можна викликати скільки завгодно на слідство, можна проводити допити нескінченно, але довести справу з організації масових заворушень, яка спричинила за собою тяжкі наслідки, неможливо в принципі, я можу про це говорити як юрист", - підкреслив Швайка.

Нагадаємо, сьогодні Швайка прийшов на допит до слідчого управління ГУ МВС.