Швайку допитують слідчі

Екс-міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка прийшов на допит до слідчого управління ГУМВС

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНН.

Печерський райсуд столиці застосував домашній арешт до екс-нардепа від ВО "Свобода" Едуарда Леонова, а екс-міністра Ігоря Швайку відпустив на поруки народних депутатів України. До Юрія Сиротюка суд застосував арешт без можливості внесення застави. Всім трьом оголошено про підозру за ч.2. ст.294 ККУ (організація масових заворушень, що призвели до загибелі людей) за події під Верховною Радою 31 серпня.

31 серпня Верховна Рада ухвалила у першому читанні президентський законопроект про зміни до Конституції у частині децентралізації. У цей час відбулися заворушення біля стін парламенту, були кинуті димові шашки, вибухові пакети і бойова граната у бік правоохоронців. У результаті вибуху пізніше загинуло четверо військовослужбовців Національної гвардії і понад 130 правоохоронців отримали поранення.

МВС у зв’язку з подіями під Радою порушило низку кримінальних справ проти активістів. Після чого суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці без можливості внесення застави для 16 затриманих під ВР. Також ще двом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. До підозрюваного у киданні гранати під ВР Ігоря Гуменюка суд застосував арешт без можливості внесення застави.

Нагадаємо, учора у Києві помер четвретий боєць Нацгвардії, поранений унаслідок вибуху гранати під ВР.