Погіршення стосунків НАТО-Росія може бути довготривалим, - Столтенберг

Генсек НАТО передбачає, що Росія і НАТО не будуть партнерами, хоча й не вестимуть "холодну війну"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Ми повинні бути готові до того, що період погіршення відносин між Росією і НАТО буде довготривалим. Альянс у зв'язку з цим вживає необхідних заходів, істотно посилюючи нашу колективну оборону. Необхідно зайняти таку позицію, щоб Російська Федерація рано чи пізно зрозуміла, що більше виграє від співпраці, ніж від конфронтації з нами", - заявив Генсек Нато Єнс Столтенберг в інтерв'ю Норвезькому телеграфному бюро.

За словами колишнього глави норвезького уряду, відносини Заходу і Росії найближчим часом не стануть "холодною війною", але і не будуть партнерськими.

Генсек також підкреслив, що посилення військової присутності НАТО на Сході є відповіддю на російську агресію в Україні.

"НАТО посилює свою військову присутність на Сході і проводить більше навчань лише з тієї причини, що Росія застосувала військову силу на Україні, - стверджував генсек альянсу. - Стратегія стримування є необхідною запорукою спокою для Норвегії та інших членів НАТО", - сказав Столтенберг.

Нагадаємо, на засідання РНБО в Україні генсек НАТО отримав докази військової присутності Росії в Україні. Після цього Столтенберг закликав Росію вивести всі свої війська зі східних областей України і виконати всі Мінські домовленості.