Порошенко на Генасамблеї ООН звинуватив Росію у смерті тисяч людей

Під час виступу на Саміті зі сталого розвитку в рамках Генасамблеї ООН український президент розповів, скільки коштує Україні кожен день війни та звинуватив Росію у тисячах смертей

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Twitter Петра Порошенка.

"У результаті зрадницької російської анексії українського Криму і агресії Росії на Донбасі тисячі людей було вбито", - сказав Петро Порошенко сьогодні під час виступу на Саміті зі сталого розвитку в рамках Генасамблеї ООН.

Він зазначив, щоза останні 15 років в Україні в три рази знизився рівень бідності. Однак у зв'язку з агресією Росії бідних людей в Україні знову стало більше. Також президент повідомив, що Україна щодня втрачає $ 5 млн через війну на Донбасі.

"Ми могли би використати ці кошти на сталий розвиток... Але сталого розвитку не буде без миру і свободи", - зазначається у Twitter глави держави.

Раніше сьогодні на конференції "Глобальна ініціатива Клінтона" Петро Порошенко наголосив, що "Питання Сирії чи Північної Кореї не може замінити питання України, яка сьогодні бореться за демократичні цінності усього світу". Про це повідомляє прес-секретар президента Святослав Цеголко.