Обама про Україну, Путін про Сирію - тему зустрічі так і не узгодили

У переддень першої за рік зустрічі Барака Обами та Володимира Путіна президенти так і не змогли узгодити тему переговорів. Розмова має відбутися сьогодні в рамках Генасамблеї ООН у Нью-Йорку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Associated Press.

Білий дім заявив, що зосередиться на Україні та примушенні Москви дотримуватися крихкого плану миру. Кремль заявив, що Україна буде обговорюватися, тільки якщо залишиться час. Ключовою темою, на думку Москви, має стати Сирія та боротьба з "Ісламською державою". 

Зранку в понеділок у обох президентів буде можливість звернутися до широкої аудиторії. Спочатку Обама, а потім Путін виступлять перед лідерами світових держав, що зібралися сьогодні на Генеральній асамблеї ООН.

Очікують, що Барак Обама підкреслить необхідність політичного врегулювання у громадянській війні у Сирії. Воно включатиме відставку сирійського президента Башара Асада, союзника Росії.

Путін тим часом говоритиме про те, що армія Асада є найпотужнішою силою у боротьбі з "Ісламською державою", а отже, її потрібно посилювати.

Нагадаємо, американський та російський президенти зустрінуться сьогодні в Нью-Йорку. Пізніше стало відомо. що Москва просила про зустріч неодноразово.