"Кримський титан" Фірташа остаточно заблокували протитанковими їжаками

Учасники громадянської блокади Криму встановили протитанкового їжака на залізничній гілці, по якій поставляється сировина на завод "Кримський титан" Дмитра Фірташа

Про це повідомив у своєму Facebook член Меджлісу кримськотатарського народу Айдер Муждабаев, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні, в понеділок, 28 вересня, опівдні, в районі села Червоний Чабан Херсонської області активістами Кримського Майдану була заблокована залізниця, яка вела до заводу "Кримський титан", що належить олігархові Фірташу. На шляху покладені і два великих бетонних блоки і протитанковий їжак", - написав він.

Про перекриття ж/д гілки до заводу напередодні заявив член Меджлісу Ленур Іслямов.

"Кримський титан" має власну залізничну гілку для подачі вагонів і перетину адміністративного кордону Херсонської області і Криму, також він використовував власний локомотив.

20 вересня кримські татари разом з активістами "Правого сектора", "Самооборони" та інших організацій почали блокаду вантажного транспорту в Крим з вимогами до окупаційної влади звільнити політв'язнів, надати доступ на півострів правозахисникам і припинити переслідування кримських татар.

Потім народний депутат, колишній віце-прем'єр уряду Криму Андрій Сенченко заявляв, що підприємство "Кримський титан" продовжує отримувати сировину і вивозити продукцію за допомогою залізниці.

В "Укрзалізниці" заявили, що вантажів у Крим не возять, а підприємство ПрАТ "Кримський Титан" з березня 2015 року має іншу юридичну назву "Юкрейніан Кемікал Продактс" і зареєстроване в Києві.

У листопаді 2014 року в Group DF Дмитра Фірташа запевняли, що хімічні підприємства в окупованому Криму залишаються українськими та постачають свою продукцію на територію України.

Вже після початку блокади Криму "глава" республіки Сергій Аксьонов заявив, що "Кримський титан" перестав отримувати сировину у зв'язку з припиненням поставок українських товарів до Криму з 20 вересня.