Росія мало чим відрізняється від організаторів терактів 11 вересня, - Порошенко

Дії Російської Федерації, яка живить збройний тероризм на Сході України, мало чим відрізняються від дій організаторів масштабних терактів у США 11 вересня 2001 року

На цьому наголосив під час покладання квітів біля монументу пам'яті жертв теракту 11 вересня президент України Петро Порошенко, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Те, що робить зараз Російська Федерація, фінансуючи терористичні організації на Сході України і забезпечуючи де-факто окупацію цих територій, має абсолютно спільні межі відповідальності, як і ті, хто вчинив і має понести відповідальність за теракти 11 вересня", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що символом меморіалу жертвам теракту в Нью-Йорку є "об'єднання зусиль для боротьби з тероризмом", а саме "недопущення фінансування тероризму, особливо на державному рівні". При цьому президент зазначив, що Москва покриває свої дії, блокуючи резолюції в Раді Безпеки ООН.

У цьому зв'язку Порошенко висловив тверду впевненість, що всі постійні члени РБ ООН, крім Росії, особливо в тих випадках, коли йшлося про анексію Криму чи трибунал у справі рейсу MH-17, ніколи не застосували б право вето.

"Бо застосування права вето в таких випадках, фактично, є з боку Росії визнанням провини", - зауважив президент.

Нагадаємо, під час виступу на Саміті зі сталого розвитку в рамках Генасамблеї ООН український президент розповів, скільки коштує Україні кожен день війни, та звинуватив Росію у тисячах смертей.

Фото: president.gov.ua