Російська делегація залишила зал Генасамблеї ООН під час виступу Порошенка, - ЗМІ

Російська делегація залишила зал Генеральної асамблеї ООН під час виступу президента України Петра Порошенка на Саміті з питань глобального порядку денного в галузі розвитку

Про це повідомив російський дипломат, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Ми залишили залу на знак протесту проти відверто політизованої та агресивної промови, яка абсолютно не відповідала заявленій темі саміту", - стверджує дипломат.

За інформацією інформагенції, в залі залишився один російський дипломат.

Відповідаючи на питання про те, чому цього дипломата все-таки залишили на місці делегації, співрозмовник агенції заявив, що "російська сторона має звичку слухати своїх опонентів і не залишати їх виступ зовсім без уваги".

Водночас "РИА Новости" з посиланням на власне дипломатичне джерело повідомляють, що під час виступу Порошенка в ООН із зали вийшов постпред Росії в ООН Віталій Чуркін, проте в залі залишилася частина представників Росії.

При цьому співрозмовник агенції стверджує, що глава російського МЗС Сергій Лавров не був присутній у залі, адже очікував своєї черги вийти до трибуни ООН в кімнаті очікування.

"Неправильно стверджувати, що російська делегація залишила залу під час виступу українського лідера. Залу залишив тільки керівник (постпред РФ Віталій Чуркін. - Ред), при цьому значна частина делегації перебувала в залі", - запевнило джерело.