СБУ поклала обличчям на капот заступника прокурора за $5 тис. хабара

Генеральна прокуратура і Служба безпеки України затримали заступника прокурора Вовчанського району та прокурора прокуратури Харківської області за підозрою в отриманні $ 5 тис. хабара

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури, передає Еспресо.TV.

У серпні в управління Генпрокуратури звернувся представник компанії в Харківській області, який займається імпортом товарів з-за кордону, і повідомив про неправомірні дії зазначених працівників прокуратури.

Діючи спільно, ці особи вже тривалий час створювали штучні перепони для діяльності підприємства, провокуючи затримки при проходженні процедури розмитнення ввезених товарів.

За своєчасне і безпроблемне проходження митних процедур вони вимагали неправомірну вигоду в сумі 5 тис доларів за один контейнер.

Підозрюваних затримали 27 вересня. Проводиться досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу.

У рамках проведення слідчих дії 29 серпня співробітники управління задокументували перший факт передачі неправомірної вигоди $ 5 тис. За безперешкодне розмитнення одного з контейнерів, а 27 вересня - другий такий випадок.