Столичний виш "відмив" на будівництві гуртожитку 14 мільйонів гривень

Правоохоронці викрили розкрадання коштів на понад 14 мільйонів гривень в одному зі столичних вишів

Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в місті Київ, передає Еспресо.TV.

У прес-службі зазначили, що одному з фігурантів справи оголошено про підозру, на черзі - ще два його спільники: це директор однієї будівельної компанії та службовець київського вишу.

"Ще у жовтні 2008 року будівельна компанія взяла на себе зобов’язання збудувати гуртожиток для столичного вишу. У результаті шахраї присвоїли більше 14 мільйонів гривень державних коштів", - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування міліціонери встановили, що посадові особи університету, зловживаючи службовим становищем, завищили обсяги будівельних робіт із будівництва гуртожитку. У змові з двома керівниками будівельних ТОВ вдалося "відмити" мільйони гривень держбюджету.

Першому підозрюваному оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним у особливо великих розмірах або організованою групою шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Покарання передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.