"Путінське бінго": The Washington Post пропонує вгадати штампи президента Росії на виступі в ООН

The Washington Post опублікувала гру "Путінське бінго", яка пропонує грати із ключовими словами сьогоднішньої промови Володимира Путіна на Генасамблеї ООН. Для найбільш азартних гравців газета розробила навіть версію для друку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Washington Post.

"Президент Росії готується дати довгоочікувану промову на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй у понеділок, тоді як стосунки із Заходом зійшли на найгірший рівень із кінця "Холодної війни". Пориньте у психіку російського лідера із цією зручною інструкцією по його улюбленій риториці щодо закордонної політики", - пояснює видання.

Сьогодні Володимир Путін виступить перед світовими лідерами на Генасамблеї ООН. Автори "Путінського бінго" стверджують, що знають ключові слова його промови.

"Сирія", "розширення НАТО", "провокація", "терористи із закордонною підтримкою", "мультиполярний світовий порядок", "антисанкції", "наші західні партнери", "національні інтереси", "інформаційна війна", "суперсила" або "гегемонія", "історична справедливість (у Криму)", "західна інтервенція", "Фергюссон", "ми побороли нацистів разом", "суверенітет", "американська винятковість", "криза біженців", "Дональд Трамп", "російська духовність/ духовні скріпи", "фашизм", "імпортозаміна", "Ялта", "Олімпійські ігри в Сочі", "атом" та "холодна війна". 

Автори гри пропонують дотримуватися класичних правил і викреслювати або клацати по квадратику зі словом, як тільки Путін скаже його у промові.

"The Washington Post" пропонує також словничок термінів, де роз'яснює суть кожного поняття, до якого має вдатися Путін. Ось переклад декількох із них:

"Провокація - це популярне, гнучке російське слово, що може означати будь-що, від упереджених новин до помилкового прапора, застосованого у військовому нападі. В принципі, це те, що змушує вас виглядати погано. У конспіративному світогляді Росії, провокації є у всьому світі. Путін теж їх бачить".

"Наші західні партнери - це гостра, іронічна фраза, яку Путін вживає для країн, які принаймні на даний момент, його партнерами не є".

"Дональд Трамп - Трамп сказав, що він хотів би зустрітися з Путіним в Нью-Йорку, але прес-секретар Путіна заявив, що президент Росії, швидше за все, не матиме часу. Чекайте, що Путін розіграє цю карту, якщо захоче прийняти удар на майбутніх виборах у США".

Очікується, що Путін у розмові з Обамою спробує сьогодні відвернути увагу від України на Сирію. Саме тому "Сирія" у грі "Бінго" - це бонусна клітинка. Цим козирем російський президент скористається точно.