У кримському МОЗ розповіли про стан медиків, які вижили після збройного нападу

У понеділок, 28 вересня, у стані здоров'я двох медиків, що постраждали при збройному нападі на станцію швидкої медичної допомоги в Сімферополі, спостерігається позитивна динаміка

Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я російського уряду Криму, передає Еспресо.TV з посиланням на Крим.Реалії.

"Двом фельдшерам, що постраждали в результаті збройного нападу, надається весь комплекс необхідної медичної допомоги. У стані обох потерпілих спостерігається позитивна динаміка. Всі колеги сподіваються на їхнє швидке одужання", – йдеться в повідомленні.

За даними міністерства, стан 42-річного фельдшера, якого після вогнепального поранення в шию і голову прооперували в Сімферопольській міській клінічній лікарні №7, стабілізований, але як і раніше залишається важким.

"Він вийшов зі стану коми і перебуває у свідомості. Для додаткової консультації до Сімферополь залучені медичні фахівці з Москви, які сьогодні оглянуть постраждалого і скорегують його лікування", – повідомляють у відомстві.

Як зазначили в міністерстві, 21-річна фельдшер, яка була поранена в передпліччя, "отримує необхідну медичну допомогу" в умовах відділення травматології Сімферопольської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги №6. Її стан медики оцінюють як "середнього ступеня тяжкості, так що небезпеки для життя не має".

Нагадаємо, у суботу невідомий зайшов на територію станції швидкої допомоги в Сімферополі й відкрив вогонь по медперсоналу, ймовірно, з мисливської рушниці 12-го калібру.

Одразу після нападу від вогнепальних поранень загинула на місці санітарка, а через деякий час в лікарні помер фельдшер.

Пізніше у сімферопольській міській лікарні від отриманих важких поранень помер третій медик.

Повідомлялось, що поліція вже затримала підозрюваного в розстрілі медиків у Сімферополі.

Російський голова Криму Сергій Аксьонов пообіцяв, що родинам загиблих і всім постраждалим у результаті цього злочину виділять матеріальну допомогу.