У Київ на масштабний фестиваль з'їхалися музиканти з 15 країн світу

У столиці розпочався міжнародний музичний фестиваль "Київ Музик Фест-2015"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на повідомлення прес-служби Мінкультури.

У Національній філармонії України відкрився 26-й щорічний міжнародний український музичний фестиваль "Київ Музик Фест-2015", організований Національною спілкою композиторів України за підтримки Міністерства культури України.

"Незважаючи на всілякі негаразди в країні, фестиваль існує і продовжує радувати вдячну публіку. "Київ Музик Фест" стає платформою для реалізації українських композиторів. Безперечно, це найголовніший фестиваль для серйозної музики в Україні, який також інтегрує українську музику в контекст світового мистецтва," — відзначив художній керівник фестивалю "Київ Музик Фест-2015", Народний артист України, композитор Мирослав Скорик.
 
Фестиваль "Київ Музик Фест-2015" відкрився "Вечором прем'єр", в програмі якого вперше прозвучали різножанрові твори сучасної академічної музики та експериментальний театрально-музичний перформенс.

Міжнародний фестиваль "Київ Музик Фест-2015" триватиме до 4 жовтня 2015 року. На найкращих концертних майданчиках Києва відбудеться 25 музичних заходів, серед яких 5 симфонічних концертів, 3 хорових, 16 концертів камерно-інструментальної музики та 2 фортепіанні імпрези.

До основних жанрів було додано нові формати: рок-концерт "Важкий синдром" у стилі hard-rock і heave-metal, вечір естрадно-джазових композицій та ф’южн-проект. На фестивалі буде представлено сучасну музику 15 країн світу. Свої концерти дадуть відомі на весь світ тріо "Грифон" (Канада), "Immersio" (Австрія), скрипалі Габріелле Бруннер (Швейцарія), Антон Скакун (Україна-Бельгія), віолончеліст Денис Северин (Швейцарія) та інші.