У Маріуполі чоловіку, який зберігав бойові гранати у стелі, дали два роки колонії

Слідчий відділ Орджонікідзевського райвідділу міліції направив до суду кримінальне провадження за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на Маріупольське МУ ГУМВС України  в Донецькій області.

У червні 2015 року співробітники карного розшуку Орджонікідзевського райвідділу знайшли гранати Ф1 і РГД, детонатори в отворі під точкові світильники в підвісній стелі в будинку чоловіка. А в шафі було виявлено пістолет, пристосований для стрільби гумовими кулями і 8 патронів до нього. 

Як повідомив начальник сектору карного розшуку Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ Олександр Саламбаш, інформацію про те, що чоловік незаконно зберігає вдома зброю, повідомили місцеві жителі.

Коли співробітники прибули на вказану адресу для проведення обшуку, спочатку виявити "домашній арсенал" не вдалося. Оглянувши всю квартиру, оперативники не знайшли нічого підозрілого.

Лише пізніше їхню увагу привернула підвісна стеля, яка була змонтована тільки в одній кімнаті квартири. Коли вийняли точкові світильники, в отворах знайшли Ф1 і РГД з детонаторами. У шафі знайшли пістолет і 8 патронів. 

Як розповів чоловік, кілька днів тому він знайшов пакет з гранатами і зброєю в парку, приніс додому для самозахисту. 

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України - "Незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами", за що передбачено до 7 років позбавлення волі.

Як зазначила слідчий слідчого відділу Орджонікідзевського РВ Ольга Гуринова, суд взяв до уваги співробітництво підслідного з правоохоронними органами, хорошу репутацію і засудив його до 2 років обмеження свободи.