Афганський спецназ намагається відбити в талібів місто Кундуз

Військові Афганістану у вівторок розпочали операцію, намагаючись вибити талібів з центру міста Кундуз, яке розташоване неподалік від кордону з Таджикістаном

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

В операції афганській армії надає підтримку з повітря авіація США.

Несподіване падіння міста Кундуз в понеділок стало найбільшою поразкою уряду президента Ашрафа Гані. Сьогодні виповнюється рівно рік, як він перебуває при владі.

Кундуз – столиця однойменної провінції, яка на півночі межує з Таджикістаном. Це п’яте за розміром місто країни. І це перша столиця провінції, яку талібам вдалося захопити після втрати влади 14 років тому.

Військові, які на час атаки перебували в місті, опинилися в оточенні в аеропорту. За словами міністра оборони країни, у вівторок вони збираються відвоювати місто.

"Свіжі війська прибули в Кундуз, та операція розпочалась", - говориться в заяві міністерства оборони.

Вже вдалось відбити тюрму, звідки у понеділок таліби випустили ув’язнених та управління поліції.

Американські літаки атакували позиції талібів у передмісті.

Місцеві мешканці розповідають, що таліби патрулюють місто на автомобілях, які вони захопили в армії, поліції та західних гуманітарних місій.

Городяни кажуть, що кількість талібів у місті у вівторок також зросла. Вони влаштували мінні пастки на дорогах, які ведуть з міста.

Лідер талібів Мулла Ахтар Мансур зробив заяву, в якій привітав захоплення міста та пообіцяв, що його мешканцям нема чого боятись.

Нагадаємо, перші атаки талібів на Кундуз розпочались ще в п'ятницю.

А ось так виглядає афганська поліція. Готуються до бою з талібами. Фото: Reuters

Це також афганська поліція. Фото: Reuters

Фото: REUTERS