Генасамблея ООН повинна окремо розглянути порушення прав кримських татар на півострові, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що проблему порушення корінних прав кримськотатарського народу та українців, які проживають на анексованому півострові, повинна окремо розглянути Генасамблея ООН

Про це український лідер сказав під час свого виступу на саміті Генасамблеї ООН, пише Еспресо.TV

"Російська агресія висвітлила проблему забезпечення безпеки прав людини в Криму та деяких областях Донецької та Луганської областей. Міжнародні організації з прав людини б'ють на сполох щодо постійного погіршення прав людини по відношенню до українців і кримських татар у Криму", - сказав він.

Окрім цього, український лідер наголосив, що українці і кримські татари, які проживають на анексованому півострові, страждають від політики окупаційної влади.

"Я особливо кажу про практику, яка використовується "владою", що окупувала Крим: записувати насильно в російське громадянство, а також систематичне переслідування, арешти, вбивства проукраїнських жителів півострова, повна відмова в незалежності ЗМІ. Україна підтверджує прихильність до декларації прав корінних народів у Криму - всіма засобами будемо і далі відстоювати права кримських татар - це корінний народ України - і українців, які старадають від політики окупаційної влади Криму", - зауважив Порошенко.

Також президент додав, що порушення прав татар у Криму повинне стати окремою темою Генасамблеї ООН. "Я вважаю, що проблема порушення прав людини в Криму повинна бути особливо розглянута на Генасамблеї ООН. Я сподіваюся, рішення з цього питання буде прийнято на цій сесії", - резюмував він.

Також під час свого виступу Порошенко заявив: незважаючи на факт, що Росія відмовляється визнати військове втручання, немає ніяких сумнівів, що це війна, спрямована проти України.