Ми змушені боротися на Донбасі з реальними та повністю озброєними військами Росії, - Порошенко

Під час свого виступу на Генасамблеї ООН, 29 вересня, Порошенко зазначив, що на Донбасі знаходиться така велика кількість російських військ та устаткування, про яку більшість держав-членів ООН можуть тільки мріяти

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Про ситуацію на Донбасі. Хотів би заявити, що ми змушені боротися тут з реальними, повністю озброєними військами Росії: важке озброєння, військове устаткування сконцентровано на окупованих територіях в такій кількості, що більшість держав-членів ООН можуть про це тільки мріяти", - заявив президент. 

Окрім того, за його словами, у ході цього періоду понад 8 000 українців, і в тому числі 6 000 цивільних, загинули від рук підтримуваних Росією терористів і окупаційних військ на Донбасі.

Також він додав, що понад 1 500 000 жителів Донбасу були змушені піти зі своїх будинків і стали внутрішньо переміщеними особами. 

Нагадаємо, що також під час свого виступу на Генасамблеї ООН, 29 вересня, Порошенко заявив: незважаючи на той факт, що Росія відмовляється визнати військове втручання, немає ніяких сумнівів, що це війна, спрямована проти України.