Мирний у другому турі стане для Кличка найбільш незручним суперником, - Карасьов

За словами Вадима Карасьова, "Свобода" зупинила свій вибір на кандидатурі Мирного, оскільки у нього великий управлінський досвід

У другому турі виборів мера столиці Віталія Кличка очікує «незручний суперник» - кандидат від "Свободи" Олександр Мирний.

Про це у своєму Facebook повідомив політолог Вадим Карасьов.

"Якщо з першим кандидатом на вихід" у фінал "все досить прогнозовано, то по претенденту на «бій з чемпіоном» поки залишаються питання. Свободівський кандидат (Олександр Мирний), навіть не володіючи на старті серйозним рейтингом, може непогано" вистрілити ". У киян знову потреба в толковому чоловіку - господарнику, системному,завзятому, принциповому, якому, як кажуть, "за державу образливо", - відзначає експерт.

За словами Карасьова, "Свобода" зупинила свій вибір на кандидатурі Мирного, оскільки у нього великий управлінський досвід.

"Людина, що називається, з нуля створила масштабне агрогосподарство. Корінний киянин, знає місто, його проблеми. Не має бізнесових інтересів у столиці. Чи не настільки яскравий? Так народ вже стомився від політиків-шоуменів, знаменитостей", - пише політолог.

За даними Карасьова, Мирний ймовірно не планує спиратися лише на симпатиків "Свободи", хоча свіжі соціологічні дослідження показують, що після подій під ВР рейтинг його політичної сили не тільки не впав, а навіть дещо зріс.

"Його" цільова "ширша, ніж коло прихильників право-патріотичних сил. Столиця давно в очікуванні якісного  "управдома"  тільки в масштабах Києва. І, мені здається, не розумно цим не користуватися. Тим більше у відсутності сильних конкурентів з таким же типажем" , - резюмує експерт.

Нагадаємо, станом на 28 вересня кандидатами в мери Києва зареєстровано 13 осіб.