На Закарпатті затримали нелегалів із Сирії та країн Африки

Українські прикордонники затримали сімох нелегальних мігрантів з Алжиру, Судану, Кот-Д'Івуару та Сирії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби України.

"На ділянці відділу "Ужгород" Чопського загону дільничний інспектор прикордонної служби виявив та затримав трьох підозрілих осіб, які прибули на рейсовому автобусі "Чернівці-Ужгород" та цікавилися інформацією щодо перетину державного кордону поза пунктом пропуску в місцевих жителів", - йдеться у повідомленні.

За словами двох затриманих, вони є громадянами Алжиру. У третього чоловіка, громадянина Сирії, була посвідка на постійне проживання в Україні.

"Сирієць два тижні тому вже намагався незаконно перетнути державний кордон на ділянці відповідальності відділу "Косине" Мукачівського прикордонного загону. Тому питання його подальшого перебування в Україні вирішуватиме суд", - зазначили у ДПСУ.

Ще одну групу нелегальних мігрантів затримали прикордонники на ділянці відділу "Вилок" Мукачівського загону. Інформацію про рух в бік кордону з Угорщиною невідомих осіб дільничному інспектору прикордонної служби надали представники громадського формування.

На затримання порушників кордону виїхала група реагування, яка відразу виявила чотирьох осіб без документів. Двоє з них повідомили, що є громадянами Судану, інші - громадяни Алжиру та Кот-Д'Івуару.

Наразі встановлюються обставини і особи, які допомагали нелегалам у їхній незаконній подорожі. Затриманих доставлено у відділ прикордонної служби. Їх подальшу долю також вирішуватиме суд.

Нагадаємо, з початку операції "Кордон-2015" - з 15 червня - українським прикордонникам вдалося знешкодити 17 злочинних груп та затримати понад 1 тисячу незаконних мігрантів.