Омельченко: "Київенерго" і "Київводоканал" компенсують збитки через аварії за рахунок киян

За аварії на тепломережах, втрати тепла і води доводиться платити киянам. Про це заявив колишній міський голова, лідер партії "Єдність" Олександр Омельченко.

За його словами, позапланових відключень води і тепла, а також серйозних аварійних ситуацій (як, приміром, на каналізаційному колекторі влітку цього року) уникнути не вдасться, оскільки інженерні мережі міста в жалюгідному стані з вини компаній-постачальників комунальних послуг.

"Питання впирається в те, хто експлуатує міські мережі та інженерну інфраструктуру. В свій час "Київенерго", "Київводоканал", "Київгаз" зобов'язалися підтримувати це обладнання в хорошому стані, але фактично своєї обіцянки не виконують", - зазначив Омельченко.

Він пояснив, що довгі роки монополісти не були зацікавлені в модернізації інфраструктури, якою вони користувалися, бо фінансові втрати через аварії компенсуються за рахунок киян чи міського бюджету, а не самих компаній.

"На плечі киян лягають втрати води і тепла через діряві труби. Замість модернізації мереж їхню нікуди не придатну якість компенсують за рахунок жителів міста. Таким чином, виходить парадоксальна ситуація - чим гірші послуги, тим більше за них доводиться платити", - підсумував Омельченко.

За його словами, вихід з цієї ситуації - це повернення інженерної інфраструктури у власність міста.