Порошенко: Російські "зелені чоловічки" зараз опинилися в Сирії. Що чи хто буде наступним?

Президент України Петро Порошенко констатує, що попри членство Російської Федерації в Радбезі ООН військова присутність Росії є у багатьох країнах

Про це український лідер сказав під час свого виступу на саміті Генасамблеї ООН, пише Еспресо.TV.

"Хотів би звернути вашу увагу, що не вперше постійний член Радбезу ООН підриває мир і безпеку на регіональному та міжнародному рівні. За понад 24 роки, які пройшли з моменту сумнівної процедури передачі постійного членства безпеки від колишнього СРСР до Російської Федерації, Росія не тільки розв'язувала гібридні війни, а, щоб зберегти свій вплив в інших країнах, Росія протягом 10 років навмисно створювала навколо себе поле нестабільності. Можна сказати і про Придністров'я, Абхазію, Південну Осетію, Крим і Донбас. Все це застарілі конфлікти, які підтримуються або безпосередньо пов'язані з Росією, але Кремль йде далі. Зараз російські "зелені чоловічки" опинилися в Сирії. Що або хто буде наступним?" - заявив Порошенко.

Також президент України зазначив: незважаючи на той факт, що Росія відмовляється визнати військове втручання, немає ніяких сумнівів, що це війна, спрямована проти України.