Путін назвав умови, за яких знову піде в президенти

Володимир Путін не впевнений, чи скористається він своїм конституційним правом на четвертий президентський термін. За його словами, це залежить від багатьох причин, у тому числі від ситуації в країні, у світі і від його настрою

Про це Путін розповів в інтерв'ю американському журналістові Чарлі Роузу, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК.

"Як довго, залежить від двох обставин. Перше - безумовно, є правила, передбачені Конституцією, і вони точно не будуть порушені з мого боку. Але я і не впевнений, що я повинен повністю скористатися цими конституційними правами. Це вже буде залежати від конкретної ситуації в країні, в світі і від моїх власних настроїв", - заявив Путін.

На питання, яку він хотів би залишити після себе спадщину, Путін відповів, що "Росія повинна бути ефективною, конкурентоспроможною, зі стійкою економікою, з розвиненою соціальною і політичною системою, гнучкою до змін всередині країни і навколо неї".

Інтерв'ю було записано напередодні поїздки Володимира Путіна в Нью-Йорк на ювілейну сесію Генасамблеї ООН, деякі витяги з нього були опубліковані, однак повністю воно стало доступне тільки вранці 29 вересня (цитати подано з публікації на сайті Кремля).

Володимир Путін виступив на Генасамблеї. Головною подією другої половини дня була широко анонсована перша за два роки особиста зустріч з президентом США Бараком Обамою.

Переговори президентів замість запланованих 55 хвилин тривали 1 годину 40 хвилин, після чого Обама пішов, так і не відповівши на запитання журналістів, а з відповідей Володимира Путіна випливало, що сторони зберегли розбіжності з багатьох питань.

Після переговорів глав держав міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що Росія не очікує прориву щодо Сирії в ході переговорів і консультацій на 70-й Генасамблеї ООН, але ситуація не повинна погіршитися.