Родини загиблих в катастрофі Boeing очікують притягнення винних до відповідальності, - король Нідерландів

Король Нідерландів Віллем-Александр наголошує, що родини загиблих в літаку "Малайзійських авіаліній" MH17 очікують на притягнення винних до відповідальності

Про це він сказав сьогодні у Нью-Йорку на загальнополітичній дискусії щодо світових проблем в рамках 70-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй, пише Еспресо.TV із посиланням на УНІАН.

"Несправедливість - це як відкрита рана. Сотні сімей з десяти країн, в тому числі Малайзії, Австралії та Нідерландів, як раніше сумують щодня за близькими, коханими, яких вони втратили під час катастрофи MH17. Вони очікують результатів виконання резолюції Ради безпеки, - зазначив Віллем-Александр.

У цьому зв'язку він наголосив, що "резолюція ця недвозначна - вимагає, щоб ті, хто несе відповідальність за цей інцидент, понесли відповідальність за свої дії".

"Щоб усі держави в повному обсязі співпрацювали по забезпеченню притягнення до відповідальності", - наголосив король Нідерландів. Як зазначив монарх, Нідерланди будуть співпрацювати з усіма державами.

28 вересня сепаратисти "ДНР" заявили, що до них приїхали експерти з Нідерландів розслідувати катастрофу Boeing.

Нагадаємо, на початку місяця посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Ян Рене Кломпенхаувер повідомив, що голландські експерти прибудуть до України за уламками літака й особистими речами пасажирів Boeing-777. Також на місці аварії Boeing на Донбасі досі знаходять останки жертв.

Зазначимо, раніше у Генпрокуратурі Нідерландів вже повідомили: міжнародні слідчі вважають найбільш імовірним, що Boeing MH17 був збитий на сході Україні ракетою "земля-повітря". СБУ у справі малайзійського Боїнга підозрює трьох терористів та трьох росіян.

Рада безпеки Нідерландів опублікує підсумковий звіт,за результатами розслідування обставин катастрофи 13 жовтня.

Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines був збитий 17 липня 2014 на сході Донецької області. На борту знаходилися 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.