Росія прикривається боротьбою з "ІД" для підтримки Асада, - НАТО

Командувач сил НАТО в Європі вважає, що зброя Росії у Сирії занадто сильна як на боротьбу з "Ісламською державою". Натомість Росія збирається надати підтримку режимові Башара Асада

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Defense News.

"Ми спостерігаємо постачання деякого дуже передового протиповітряного озброєння на аеродроми. Ми бачимо певну дуже прогресивну авіацію типу "повітря-повітря", яку направляють на аеродроми. І я не бачив, щоб (Ісламська держава - ред.) використовувала літаки, які потребують потужностей типу "повітря-повітря", - сказав Філіп Брідлав у понеділок.

За його словами, Росія оснащує свої авіабази у Сирії не для боротьби з "Ісламською державою", а для підтримки президента Сирії Башара Асада.

Брідлав припустив, що російське озброєння включає системи протиракетної оборони типу "земля-повітря" класу SA15 та SA22. Їх використовують, щоб збивати ворожі літаки.

"Я не бачив, щоб "Ісламська держава" літала на жодному літаку, який вимагав би SA15 та SA22", - запевнив Брідлав.

Натомість, Росія намагається створити у Сирії "заборонену зону", постачаючи туди надсильне озброєння, стверджує Брідлав. Метою цього є забезпечення підтримки Башару Ассаду, на якого тисне Захід.

Нагадаємо, вчора Барак Обама провів зустріч із Володимиром Путіним в рамках Генасамблеї ООН. Повідомляється, що вони торкалися питань Сирії та України.