Росія відправила у Сирію білі вантажівки по Чорному морю, - Reuters

Із розслідування агенції випливає, що Росія використовує Керченський порт для відправки у Сирію таємничих білих вантажівок

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Пором під назвою "Олександр Ткаченко" зазвичай возить людей і машини через Керченську протоку. Але в кінці серпня переправа раптово припинила роботу, а російська влада зафрахтувала корабель. За словами співробітника компанії, який обслуговує перевезення компанії, паром був для місії, яка, можливо, має більше стратегічне значення для Кремля.

Після десятиденного подорожі через Босфор і Середземне море, 11 вересня, пором прибув в сирійський порт Тартус, підконтрольний владі країни, де Росія орендує військову базу. Ці дані є як у відкритих базах даних про прибуття кораблів до Сирії, так і збігаються із даними аналітичного терміналу Reuters Eikon та свідченнями джерел агенції.

По дорозі судно зайшло в порт Новоросійська на російському узбережжі Чорного моря, де комерційні причали знаходяться у близькому сусідстві з військово-морською базою. Там на пором завантажили пофарбовані в білий колір вантажівки, розповіло джерело агенції в порту.

Рейтер не зміг з'ясувати, що знаходилося у вантажівках і покинули вони судно в Тартусі.Російське Міноборони не відповіло на запит агенції про те, чи фрахтувало воно судно. Російське Міністерство з надзвичайних ситуацій, яке доставляє російську гуманітарну допомогу за кордон, сказало, що нічого не знає про цю поставку.

Нагадаємо, Росія стверджує, що направляє Сирії лише легальну військову допомогу. Раніше з'явилася інформація, що у літаках із гуманітаркою Москва постачає Дамаску озброєння.

На окуповані території Донбасу Росія відправила уже 39 білих вантажівок. Москва продовжує наполягати на тому, що це - гуманітарка.