У МВС розповіли, як кмітливі копи впізнали у злісному порушнику пасинка Фірташа

Директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко розповів, як патрульній поліції вдалося упізнати в злісному порушнику ПДД пасинка Дмитра Фірташа Сергія Калиновського, який 8 років перебуває у розшуку

Про це Шевченко написав на своїй сторінці у Facebook, передає Еспресо.TV.

"Це фото на Пейзажній алеї на тлі квітучої магнолії разом зі світською левицею Тетяною Лойко розміщене Сергієм Калиновським у своїй соцмережі на ФБ, зіграло злий жарт із втікачем, який довгі 8 років ховався від правосуддя, - саме по ньому патрульні поліцейські індентифікували правопорушника", - написав Шевченко. 

За словами речника МВС, Калиновського затримав вночі екіпаж № 207 з 2-ї роти 2-го батальйону Патрульної поліції України за рух по зустрічній смузі у Дарницькому районі. З документів Калиновський пред'явив тільки свідоцтво про реєстрацію Porshe Cayene на ім'я Тетяни Лойко. Інших документів не показував. Симулював погіршення здоров'я.

"Поки його возили у лікарню, інший патруль погуглив прізвище власниці джипа і знайшов це фото з Калиновським. Хоча його все одно відвезли би у райвідділок як злісного порушника без документів. Зараз із ним працюють слідчі, скоріше за все, висуватимуть підозру за ч.3 ст. 286 "Порушення правил безпеки дорожнього руху" (від 7 до 12 років ув'язнення) і ст. 342 "Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу". Невдовзі будуть вжиті й інші процесуальні заходи. Про них - пізніше", - повідомив представник МВС. 

Нагадаємо, сьогодні вночі в Дарницькому районі Києва затримали колишнього пасинка українського олігарха Дмитра Фірташа Сергія Калиновського, якого розшукує Інтерпол через спричинене ним криваве ДТП у 2007 році. Тоді загинуло двоє людей. Пізніше Калиновському вдалося втекти з лікарні.