Використання Росією права вето як ліцензії на вбивство є абсолютно неприйнятним, - Порошенко

Під час свого виступу на Генасамблеї ООН, 29 вересня, президент України зазначив, що у ХХІ столітті ООН не має інструменту для покарання країни-агресора, яка вкрала територію іншої держави

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"У ХХІ столітті наша організація не має інструменту, щоб карати країну-агресора, яка вкрала територію іншої держави. 70 років тому творці статуту ООН припускали механізм санкцій Радбезу ООН, що повинен був стати одним з обмежуючих інструментів загрози миру і безпеці", - сказав Порошенко.

За його словами, досі ми не могли собі уявити, що такий інструмент буде необхідний проти держави-агресора, яка є постійним членом Радбезу ООН.

Він також зазначив, що з моменту початку агресії Росія використовувала своє право вето двічі, і обидва рази тоді, коли Радбез розглядав питання України.

"У зв'язку з цим я вітаю ініціативу мого колеги президента Франції Олланда щодо політичної декларації про обмеження права вето серед постійної п'ятірки Радбезу ООН в разі масових звірств", - резюмував він. 

Варто додати, що окрім цього, під час свого виступу на Генасамблеї ООН, 29 вересня, Порошенко зазначив, що на Донбасі знаходиться така велика кількість російських військ та устаткування, про яку більшість держав-членів ООН можуть тільки мріяти