Витрати на утримання державних дач скоротилися на 40 млн гривень

Виконувач обов’язків керівника Державного управління справами Сергій Борзов роз’яснив журналістам ситуацію навколо державних дач під Києвом, які перебувають в управлінні ДУС

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на адміністрацію президента. 

Борозов навів статистику, відповідно до якої в десятки разів зменшилися витрати на утримання комплексів, відповідно з 43 млн. грн. у 2012 році до 3 млн. грн. в поточному.

При цьому він зазначив, що ці витрати йдуть виключно на утримання Державної резиденції та 29-ї Державної дачі. Вказані території мають офіційний статус і призначені до прийому президентів та іноземних високопосадовців. Решта коштів Конча-Заспа та Пуща-Водиця отримують з оплати за проживання від мешканців.

Виконувач обов’язків керівника ДУС наголосив на тому, що "півроку тривала боротьба зі "старожилами", які відмовлялись платити повну вартість за проживання".

При цьому він зазначив, що з початку поточного року на держдачі можуть заселятися усі охочі.

Станом на сьогодні в Пущі-Водиці та Кончі-Заспі вже заселилось 160 родин звичайних громадян - менеджерів, юристів, директорів фірм, IT-спеціалістів, приватних підприємців. Водночас в Пущі-Водиці вільними залишаються 4 номери в пансіонаті та лише 1 будинок. В Кончі-Заспі - практично всі номери та будинки заселені.

Сергій Борзов також повідомив про вимоги до кандидатів на проживання, а саме потребу представити правдиві анкетні дані, декларацію про доходи і не мати судимості. Перевірку цієї інформації здійснює Управління державної охорони.