Google представила нові смартфони і планшет

У Каліфорнії 29 вересня пройшла презентація Google, на якій виробник представив нові смартфони Nexus, планшет Pixel С, а також розповів про нововведення нової версії Android

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Verge.

Компанія представила смартфон Nexus 6P від ​​Huawei. У нової моделі 5,7-дюймовий дисплей, що займає 74% передньої поверхні, а також 12,3-мегапіксельна камера. Телефон має датчик відбитка пальця, який можна використовувати для розблокування екрана та здійснення платежів, як Touch ID, і новий порт USB Type-C, що, за словами виробника, дозволить заряджатися смартфону вдвічі швидше, ніж iPhone 6s Plus.

Крім того, був представлений Nexus 5X від LG з 5,2-дюймовим екраном. У нього також є датчик відбитка пальця і ​​новий USB-порт. Головним достоїнством названа камера, що дозволяє робити знімки в умовах поганого освітлення кращої якості, ніж останній iPhone.

Крім того, публіці показали новий планшет Pixel C на Android 6.0, який виглядає як ноутбук в складеному вигляді. Діагональ екрану - 10 дюймів, роздільна здатність - 2 560 на 1800 пікселів. Клавіатура з власним акумулятором до пристрою приєднується за допомогою магнітів. Вона заряджається від самого планшета від індукційної зарядки.

Фото з сайту live.theverge.com

Розробник розповів про нові можливості Android 6.0 Marshmallow. Голосовий пошук тепер можна буде запустити з екрану блокування, пошуковий рядок і найчастіше використовувані додатки будуть відображатися в списку всіх додатків. Функція Doze буде переводити смартфон у сплячий режим, коли він не використовується, і економити батарейку.Точна дата виходу нової версії ОС названа не була, повідомлялося лише те, що це відбудеться в перших числах жовтня.

Nexus 5X буде коштувати від $379, Nexus 6P - від $499. Продажі почнуться в жовтні. Планшет Pixel C, який стане доступним для продажу в кінці року, коштуватиме мінімум $499, клавіатура до нього - ще $149.