МЗС України засудив рішення про дозвіл використовувати російські війська за межами країни

У МЗС зі стурбованістю сприйняли повідомлення про схвалення у закритому режимі Радою Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації постанови про використання Збройних сил Росії за межами держави

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МЗС.

"Черговий карт-бланш на застосування збройних сил держави-агресора на тлі агресії проти України розглядаємо як загрозу для національної безпеки та крок, що підриває мирне врегулювання відповідно до Комплексу заходів з імплементації Мінських домовленостей напередодні саміту у "нормандському" форматі у Парижі 2 жовтня", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим МЗС очікує від Росії публічного запевнення у відсутності будь-яких намірів щодо використання можливостей, наданих постановою Ради Федерації, проти України, послідовного виконання зобов'язань за Мінськими домовленостями та негайного виведення власних збройних сил з території України.

У МЗС нагадують, що аналогічне рішення Росії від 1 березня 2014 року призвело до окупації та анексії Автономної Республіки Крим та м.Севастополь і спричинило безпрецедентну безпекову кризу в Європі.

Нагадаємо, що сьогодні, 30 вересня, Вища палата російського парламенту дозволила використовувати збройні сили Росії за кордоном.