Порошенко каже, що тричі спілкувався з Обамою на Генасамблеї ООН

Президент України Петро Порошенко впродовж візиту до Нью-Йорка та участі в заходах 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН мав три особистих зустрічі з президентом США Бараком Обамою

Про це український президент повідомив у вівторок під час виступу в Колумбійському університеті в Нью-Йорку, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Цей університет дав освіту багатьом лідерам… один із них, з ким я спілкувався вчора зранку, вчора вдень та вчора ввечері - це президент Сполучених Штатів Барак Обама", - зазначив Порошенко.

Він уточнив, що розмови відбулися "до зустрічі (Обами, - ред.) з Путіним, після зустрічі з Путіним та ввечері, коли ми скоординували наші зусилля".

За словами президента, під час цих зустрічей обговорювалися питання "захисту миру, свободи й демократії на тлі російської агресії проти України".

Крім того, наголосив Порошенко, під час розмов з американським лідером йшлося про "захист миру та поширення демократії в усьому світі".

"Це і є реальним партнерством", - переконаний глава держави.

Нагадаємо, виступаючі на саміті Генасамблеї ООН 29 вересня, Порошенко відповів на пропозицію Путіна створити широку антитерористичну коаліцію.