Прокуратура закрила справу про відмивання 300 млн грн на окупованій Луганщині

Ознак корисливого умислу у виділенні 387 млн грн на ремонт доріг на окупованих територіях прокуратура Луганської області не побачила і справу про відмивання грошей закрила

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на портал "Центру протидії корупції" Укр.Ав.

"Ми добились відкриття кримінального провадження за фактом проведення тендеру, однак прокуратура Луганської області не побачила умислу та корисливого мотиву в діях посадовців, які проводили закупівлю. Команда Центру буде оскаржувати рішення прокуратури в суді, як тільки отримає дану постанову", - зазначається у повідомленні.

Повідомляється, що договір на утримання та ремонт доріг у Луганській області підписали на суму 387 млн грн. Активісти засумнівалися, що кошти використають за призначенням, адже більшість цих доріг нині під окупацією. "Центру протидії корупції" вдалося добитися зниження ціни договору до 93 млн грн, таким чином врятувавши від відмивання 300 млн грн.

За фактом провадження тендеру на ремонт доріг відкрили також кримінальну справу, однак прокуратура Луганської області "не помітила" корупційної схеми і закрила провадження.

"Клоуни не побачили проблем у виділенні грошей на будівництво доріг на ОКУПОВАНІЙ (!) території.
Все одно змусимо їх зробити свою роботу", - прокоментував Андрій Шабунін із "Центру протидії корупції" у себе на Facebook.