"Гру престолів" перетворять на повнометражний фільм

Майбутній повнометражний фільм, швидше за все, буде приквелом до основної історії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Star Sunday.

Сам американський письменник-фантаст Джордж Мартін, автор саги "Пісня льоду та полум'я", за якою знімається "Гра престолів" підтвердив: "Фільм буде". Утім, Мартін не збирається брати участь у створенні повнометражного фільму.

"У мене надто багато справ, - сказав Мартін. – Це справа HBO, Девіда Беніоффа и Д. Б. Вейсса".

Автор саги також розповів про свої плани. Наразі він працює над завершальними главами "Пісні льоду і полум'я". "У мене ще дві книги, і мені все ще так багато залишилося зробити, - поскаржився Мартін. - Йде тиск. Я такий повільний письменник, фанати засмучуються, що я не пишу швидше".

Повнометражний фільм, швидше за все, буде приквелом до основної історії. Сюжет картини розповість про минуле героїв фантастичної саги. Не виключено, що у фільмі з'являться загиблі персонажі, зокрема Нед Старк.

Зараз телеканал HBO зайнятий виробництвом шостого сезону "Ігри престолів". Нещодавно на зйомках у Белфасті був помічений актор Кіт Харрінгтон, виконуючий роль Джона Сноу, доля якого залишається для фанатів неясною, як і доля Станніса Баратеона, що претендує на Залізний трон.

"Гра престолів" на 67-ій церемонії нагородження лауреатів "Еммі" завоювала приз як найкращий драматичний серіал. У цій номінації з сагою Джорджа Мартіна змагалися спін-офф серіалу "Пуститися берега" - "Краще подзвоніть Солу", "Картковий будинок", "Батьківщина", "Абатство Даунтон" і "Помаранчевий - хіт сезону".

Церемонія вручення Еммі збіглася з 67-річчям письменника Джорджа Мартіна.